Terug naar overzicht

‘Soepele overgang naar Google Mail’


25.000 accounts

Volgens Peter Havekes van de Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten (DIF) zijn er een aantal factoren die de soepele overgang onderschrijven: ‘Op dit moment (dinsdagochtend, red.) zijn er 15.000 gebruikers ingelogd. Het was een hele onderneming om 25.000 accounts te verhuizen. Het aantal klachten en vragen, zo’n honderd, valt dus heel erg mee.’

Opruimen

Ongeveer 3.000 studenten hebben aangegeven hun oude e-mail – in totaal zo’n 1,4 miljoen berichten – te willen kopiëren naar de nieuwe Google-mailbox. Dat lijkt naar verhouding weinig, Havekes verklaart: ‘Veel studenten sturen hun mails door naar hun e-mailadres thuis. Ik kan me ook voorstellen dat ze het fijn vinden om aan het begin van het nieuwe jaar met een lege inbox te beginnen. Dat ruimt lekker op.’

Apenstaartje

Een enkeling ondervond problemen bij de overstap naar Google Mail. ‘Bij vijf of zes studenten waren er al technische problemen in Groupwise die toen niet zichtbaar waren, maar bij het overzetten naar boven kwamen’, legt Havekes uit. Ook vonden sommige studenten het apenstaartje in hun accountnaam verwarrend: ‘Ik kan me voorstellen dat je denkt dat dat dan je e-mailadres is, maar dat is dus de username.’

Docenten geven aan dat ze soms moeite hebben met het sturen van e-mail naar een groep studenten tegelijkertijd. ‘Hiervoor moeten zij de huidige versie van Groupwise updaten.’ Of alle Avansmedewerkers ook over gaan stappen naar Google Mail is volgens Havekes afhankelijk van de vraag hiernaar.

Februari

DIF gaat in februari de Groupwise accounts definitief verwijderen. ‘Dus mocht je willen verhuizen, adviseren we om dit zo snel mogelijk te doen’, aldus Havekes. Op de website gogoogle.avans.nl kan je hulptools vinden om de overgang naar Google Mail soepel te laten verlopen, de meest gestelde vragen en informatie over andere diensten waar je vanaf dan gebruik van kunt maken. [SD]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Studentenmail voortaan via Google 21-08-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?