Terug naar overzicht

Topjudoka Edith Bosch naar Avans

Driemaal wereldkampioen, achtmaal Europees kampioen, zevenmaal Nederlands kampioen, zilver op de Spelen in 2004 en brons tijdens de afgelopen Olympische Spelen. Edith Bosch staat haar mannetje. De manier waarop de judoka ingreep vlak voor de finale van de 100 meter op de Olympische Spelen, toen een flessengooier probeerde de atleten te storen, haalde de internationale pers.

Breda

Naast haar topsportcarrière werkt Bosch bij de Nederlandse Spoorwegen. Met haar werk bij de NS is Bosch in staat om vergelijkingen en paralellen te trekken met het bedrijfsleven. Op 4 oktober zal de judoka het startschot geven van het Bredase gedeelte van de ’24 hours of inspiration’ conferentie.

Je kunt je via www.avans200.nl opgeven voor de lezing door Edith Bosch. Op die site vind je meer informatie over de Avans 200 jubileumweek. [AR]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Beatrix opent tentoonstelling op Avans 03-09-2012

Andre Kuipers gastspreker op Avans 27-08-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?