Terug naar overzicht

Twijfels over bezuinigen op kunstonderwijs

De gespreksleider vroeg het PvdA-woordvoerder Tanja Jadnanansing rechtstreeks: waarom wil de partij de helft van het budget voor kunstopleidingen wegbezuinigen? Dat voornemen dook op in de doorrekening van het Centraal Planbureau.

Helemaal niet bezuinigd

Maar als het aan de PvdA ligt, wordt er helemaal niet bezuinigd op het hbo-kunstonderwijs. ‘Ik heb onze financieel deskundigen ernaar gevraagd en zij waren ook verrast over wat het CPB heeft doorgerekend’, aldus Jadnanansing.

Overigens wil niet alleen de PvdA op het kunstonderwijs bezuinigen. Ook CDA heeft dit in haar verkiezingsprogramma staan. Kandidaat-Kamerlid Michel Rog, die maandagavond ook bij het debat aanwezig was, laat weten dat zijn partij ‘zich gaat verdiepen in de consequenties van deze bezuiniging.’ Het woord ‘heroverwegen’ wil hij niet in de mond nemen. ‘Maar ik wil er wel het fijne van weten.’ [BB/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

100 miljoen bezuinigen op kunstonderwijs 03-09-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?