Terug naar overzicht

Win kaarten voor Nederlands Film Festival

Punt geeft jou de kans om vrijkaarten te winnen. Omdat er natuurlijk heel wat films en documentaires draaien tijdens het NFF, hier alvast drie tips.

Nono, het zigzag kind

De openingsfilm van het festival vertelt het verhaal van de 13-jarige Nono, zoon van de beste politie-inspecteur ter wereld. Nono treedt maar al te graag in zijn vaders voetsporen, maar hij brengt het er niet goed vanaf. Hij wordt naar zijn oom gestuurd, die ervoor moet zorgen dat zijn neefje weer met beide benen op de grond komt te staan. Onderweg krijgt Nono echter een laatste kans zich te bewijzen, samen met meesterinbreker Felix Glick.

 

Cel

Naar het gelijknamige boek van Charles den Tex, één van de grootste thrillerauteurs in Nederland. Cel gaat over Michael Bellicher (Daan Schuurmans), wiens identiteit gestolen wordt. Nadat hij getuige was van een bizar auto-ongeluk, wordt hij ondervraagd door de politie en vervolgens aangehouden. Alles wat hij zegt keert zich tegen hem en Michael moet op zoek naar diegene die zijn identiteit gestolen heeft.

 

De man met 100 kinderen

Deze documentaire gaat over een Maastrichtse toeristengids. Hij komt uit een nette buitenwijk, maar heeft toch 100 nakomelingen weten te verwekken. Het is een intiem portret van zaaddonor Ed Houben. Het laat zijn leven zien, en dat van de vrouwen die een beroep op hem doen.

 

Vrijkaartjes

Punt geeft drie keer twee vrijkaarten weg voor een film naar keuze. Kans maken? Beantwoord de volgende vraag: Welke acteur speelt de politie-inspecteur in Nono, het zigzag kind? Mail je antwoord naar punt@avans.nl. Onder de juiste inzenders verloten we de kaarten. [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?