Terug naar overzicht

‘Bedrijven zitten te springen om IT-managers’

Afgelopen maandag meldde het Algemeen Dagblad dat de Nederlandse bedrijven Akzo Nobel, Stork en DNB zelf met een IT-opleiding zouden komen. Dat bleek niet zo te zijn, de bedrijven gaan gezamenlijk een traineeship traject starten. Want er is een tekort aan IT-managers.

Bedrijfskundig

Van dat tekort is ook Martens zich bewust. ‘We doen veel moeite om studenten binnen te halen. Maar leg een 18-jarige maar eens uit wat een IT-manager doet. We zitten bij een technische academie, maar onze opleiding is erg bedrijfskundig tegen de HEAO aan. Bedrijven zitten te springen om mensen die een coördinerende rol kunnen spelen tussen IT en bedrijf. Dat weten we.’

Martens vind het niet meer dan normaal dat Akzo, Stork en DNB een traineeship aanbieden. ‘Als hbo-student ben je breed opgeleid. We kunnen niet al tijdens de opleiding voldoen aan alle specifieke eisen van bedrijven. Zo’n traineeship waarin je eigenlijk speciaal wordt opgeleid voor het bedrijf waar je gaat werken, wordt in heel veel gevallen aangeboden.’ [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Akzo en Stork starten geen eigen IT-opleiding 16-10-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?