Terug naar overzicht

Doneer die blikken voedsel!

In de gang op de eerste verdieping aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch staan al zeven verhuisdozen klaar. Ze zitten vol met voedsel dat is meegenomen door medewerkers van de Academie voor Industrie en Informatica (AI&I). De meeste dingen hebben mensen al jaren in hun kastje staan: een pot pastasaus, zakjes oploskoffie of zes blikjes alcoholvrij bier die je ooit hebt gekregen tijdens een marketingstunt van de plaatselijke supermarkt

Lenzenvloeistof

In een van de dozen ligt ook tandpasta en shampoo. Zelfs lenzenvloeistof. Het is toch de Vóedselbank? ‘Klopt, maar hier zijn ze ook heel blij mee’, vertelt docent Monique Putters. ‘Het zijn best dure producten en de mensen kunnen het goed gebruiken.’

Zelf doneerde Putters een blikje erwten, enkele flessen water en een pot pastasaus. ‘Maar eigenlijk is alles wat je in de supermarkt kan kopen welkom. Zolang het maar lang houdbaar is.’ En als je de bezoekers van de Voedselbank echt gelukkig wilt maken, doneer dan vlees of vis. Putters: ‘Ingeblikt, welteverstaan, bijvoorbeeld smac of gehaktballetjes. Maar ook aan fruit en groente in een potje hebben ze heel erg behoefte.’

Nooit aangeraakt

Dus snuffel vanavond een keer door de keukenkastjes en neem die nooit aangeraakte zakjes kerriesaus mee. Tot morgen 14.00 uur kun je het ingezamelde eten kwijt bij het marktkraampje van AI&I in het Bossche hoofdgebouw. Ook in Breda kun je eten doneren. De Academie voor ICT en Business zet zich daar in voor de Voedselbank. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

ICT-academie zet zich in voor voedselbank 19-09-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?