Terug naar overzicht

Geen restaurant met panorama-view

In het voorlopige ontwerp dat begin dit kalenderjaar verscheen, was de vijfde verdieping op de Lovensdijkstraat 61 nog gereserveerd voor het restaurant. Achterliggende gedachte was dat studenten en medewerkers al etend uit konden kijken over de skyline van Breda. ‘Een tof idee’, aldus Ton Vissers van de Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten.

Voedsel en afval

Na het bespreken van het voorlopige ontwerp met de achterban bleek een eetgedeelte met panorama-view zo zijn minpunten te hebben. Vissers: ‘Logistiek is het bijvoorbeeld niet ideaal. Voedsel en afval moeten het hele gebouw door. Er was daarnaast een wens om een evenementenruimte te hebben naast het restaurant. Daarvoor was op de vijfde verdieping op 61 geen ruimte.’

Maar misschien wel het belangrijkste argument is de aanwezigheid van studenten. ‘Op nummer 61 zitten alle technieklaboratoria’, legt Vissers uit. ‘Maar er zit qua aantal een stuk minder studenten dan in 63. Daar zitten bovendien de deeltijdstudenten, die niet alleen naar het restaurant gaan voor een koffie, maar ook voor een warme maaltijd.’

Extra btw

De totale kosten van de verbouwing van de Lovensdijkstraat bedragen 38,5 miljoen euro. En dat zal nog verder oplopen door de recente btw-verhoging van 19 naar 21 procent. ‘Maar dat gaat niet ten koste van de verbouwing’, benadrukt Vissers. ‘De extra btw komt voor rekening van het College van Bestuur. Hoeveel dat precies zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk.’ [CT]

Kijk in het dossier Lovensdijkstraat voor meer artikelen over de verbouwing.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?