Terug naar overzicht

Indonesische studenten ontdekken Avans


Haring

Tijdens een college dat de groep op dinsdagochtend bijwoont wordt een bezoek aan Amsterdam nog nabesproken. ‘Hoe eten jullie die vis nou?’ vraagt een studente. ‘Rauw? En dan met uitjes? Lijkt me niet lekker.’

Onderwijs

De studenten krijgen uitleg over het onderwijs van Avans op gebied van verpleegkunde en hoe een jaar eruit ziet. Het systeem van studiepunten, wat voor hun onbekend is, wordt uitgelegd. Ook vertelt de docent over de Europese regels omtrent de opleiding.

Hier en daar

Er blijken redelijk wat overeenkomsten te zijn in het onderwijs, maar ook wel wat verschillen. Een van de studenten zegt: ‘In Indonesië gebruiken we soms onze eigen vrienden om onderzoek op te oefenen, voordat we overgaan op echte patiënten.’ Verder is er een bezoek gebracht aan het Amphia Ziekenhuis in Breda en de GGZ in Etten-Leur. [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?