Terug naar overzicht

‘Kinderbijslag in plaats van langstudeerboete’

Rüpp heeft zich altijd sterk verzet tegen de komst van de langstudeerboete. Dat neemt niet weg dat hij vindt het hoger onder­wijs op dit moment niet op de juiste manier wordt gefinancierd. In een artikel in het Brabants Dagblad oppert hij voor een soort kinderbijslag voor de ‘arme’ student: ‘Ik vind het raar dat mijn kind studiefinanciering van de overheid krijgt, terwijl ik voldoende verdien om die studie zelf te betalen’, aldus Rüpp.

‘Studenten van ouders die een jaarinkomen tot 40.000 euro hebben, zouden studiefinan­ciering moeten krijgen’, vervolgt hij. ‘Als hun vader en moeder meer verdienen, zouden ze naar het sociaal leenstel­sel over moeten stappen. Dan is het aan de ouders om te beslissen of ze de studie van hun kind zelf betalen of dat ze gaan lenen.’

Belastingbetaler

De bestuursvoorzitter ergert zich in het artikel verder aan het feit dat er steeds is gesuggereerd dat de langstuderende student teert op de belastingbetaler: ‘Daar is helemaal niets van waar. Na vijf jaar houdt de studiefinan­ciering sowieso op en krijgt de stu­dent dus geen overheidsgeld meer. Langstudeermaatregel of niet.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?