Terug naar overzicht

Langere celstraf directeur Windesheim

Vorig jaar juli legde de rechtbank de voormalige directeur marketing & communicatie twee jaar gevangenisstraf op, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zowel B. als de aanklager ging in beroep. Eergisteren deed het gerechtshof in Arnhem uitspraak.

Paarden

Het hof gaf aan een hogere straf gerechtvaardigd te vinden, vanwege de grote schaal waarop de man zijn positie heeft misbruikt. In acht jaar tijd drukte B. ruim 800.000 euro achterover. Het geld besteedde hij aan een luxe levensstijl voor zichzelf en zijn naasten. Van het geld zou hij onder meer paarden hebben gekocht.

Het openbaar ministerie had tweeëneenhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. De advocaat van de man pleitte voor een werkstraf.

Verbijstering

De fraude kwam in 2009 aan het licht. Op de hogeschool werd met verbijstering gereageerd. Jarenlang was er niets van de fraude gemerkt. De man verstuurde in acht jaar tijd 142 valse facturen en declaraties, die hij als directeur zelf kon goedkeuren. De oplichting kwam uiteindelijk via zijn ex-vrouw naar buiten. [SL/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Windesheim-directeur verduistert acht ton 22-06-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?