Terug naar overzicht

Langstudeerboete dit weekend teruggestort

Ton Christophersen, directeur van de Diensteenheid Financiën en Studentenadministratie: ‘Wij hebben snel op een rijtje kunnen krijgen wie wat betaald heeft. De studenten die geld hebben overgemaakt, krijgen dat de komende dagen teruggestort, uiterlijk op 20 oktober. De maandelijkse incasso’s worden stopgezet.’

Het ministerie had de onderwijsinstellingen de opdracht gegeven uiterlijk half november de langstudeerboete terug te storten, maar Avans wil de studenten niet zo lang laten wachten. Christophersen: ‘Het is voor mensen veel geld, dus we hebben alles op alles gezet om het nu al terug te kunnen geven.'

In termijnen

De meeste van de 1.600 langstudeerders van Avans hebben ervoor gekozen om in twaalf maandtermijnen te betalen. Een kleine groep heeft het boetebedrag van 3.063 euro al in één keer overgemaakt. Christophersen: ‘De termijnen van september en oktober waren al geïnd. De meesten krijgen dus ruim 500 euro teruggestort: twee keer 255 euro.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?