Terug naar overzicht

Liveblog: nachtbraken in Tilburg

1.30 Afsluiting met een kleine borrel. Straks weer door naar Breda. Vanaf 09.00 uur. 

0.30 Tweede ronde workshops met onder meer Geleide meditatie, Minder werken meer verdienen, en Storytelling met beelden. 

0.15 De echte nachtburgemeester van Tilburg, Godelieve Engbersen, doet haar zegje over wat zij zoal deze avond heeft gehoord en meer. 'Laten we niet vergeten dat vrouwen vaak het podium niet durven te nemen. Het zijn lafbekken hoor!'. Verder doet ze een beroep op de aanwezigen om studenten niet af te breken, maar te stutten. 'Studenten moeten getoetst worden op hun hart.'

23.30 Her en der in het gebouw worden workshops gevolgd. Zoals Dans je vrij, Het kleine verhaal achter familiebedrijven, De rol van consultant in het onderwijs en De spiritualiteit van een zakenvrouw. Hierin vertelt Hanneke van Gompel over de stap die zij maakte van manager bij IBM naar consultant en coach op spiritueel gebied. 'Ik ging altijd maar door, ik luisterde niet naar mijn lichaam. Tot ik een ski-ongeluk kreeg. Zelfs op bed had ik nog een laptop en twee telefoons bij de hand. Als perfectionist wil je alles goed overdragen. Toen heb ik geleerd om hulp te vragen. Dat was erg moeilijk voor mij.'

23.15 Pauze! Met een optreden van dance crew Into Dance.

22.30 Aukje Hubers, Hanneke Oude Elbrink en Jolanda van Bentum betrekken alle gasten in een debat over 'emvrouwerment'. Empowerment met een vrouwelijk sausje, heel belangrijk want uit onderzoek van Clemens van den Broek blijkt dat de huidige tijden vragen om triple-A leiderschap. Androgyne, authentiek en altruistisch. 

22.20 Nachtburgemeerster Clemens van den Broek stelt de sprekers van de avond voor en richt zich tot de bezoekers; 'De inhoud wordt mede met jullie bepaald. Probeer er zoveel mogelijk voor jezelf uit te halen.'

21.45 De band is begonnen en de bar is open! Ook de eerste bezoekers druppelen binnen. 

21.25 Het vuur is aan, de contrabas staat klaar. Aan sfeer geen gebrek in nachtelijk Tilburg. Om tien uur opent 'nachtburgemeester' Clemens van den Broek een avond en nacht vol filosofie, gesprekken, discussie en muziek. Geen strakke formats of schema's, wel de ontmoeting en uitwisseling van ideeën. [AR]

Kijk hier voor meer foto's. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?