Terug naar overzicht

Luxe studentenunits in Tilburgse binnenstad

Het gaat om woningen van 24 vierkante meter. Met een slaapkamer, een eigen badkamer, en een keuken. In hartje centrum van de stad, vlakbij het centraal station tussen de Spoorlaan en het Pieter Vreedeplein.

Bovenop elk gebouw komt een dakterras. En veel van de appartementen zijn ook voorzien van een eigen balkon. In het midden van de drie flats wordt een gezamenlijke tuin gerealiseerd en onder de gebouwen komt een parkeergarage.

Wensen

Een luxe studentenonderkomen dus. Volgens Teun Giljamse, manager Studentenhuisvesting bij WonenBreburg, is dit naar gelang de wensen van studenten. ‘Uit onderzoek blijkt dat steeds meer studenten, zeker de wat oudere, behoefte hebben aan een zelfstandige woning.’

De kosten van de units zijn dan ook wat hoger dan de gemiddelde studentenkamer. Giljamse: ‘Er geldt een huurtoeslaggrens. Als je daar onder zit, betaal je zo’n 400 euro per maand inclusief gas, water, licht en servicekosten. Als je geen huurtoeslag aan kunt vragen zoals internationale studenten, kom je uit rond de 450 euro.’

Wachttijd

De woningen worden in het najaar van 2013 opgeleverd. Tegen die tijd zullen ook de eerste studenten hun intrek kunnen nemen. De wachttijd bij de woningcorporatie voor een zelfstandige studentenwoning in Tilburg is acht maanden tot een jaar, zegt Giljamse. ‘Dus op tijd inschrijven. Daar dient de student alleen wel een bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling voor te hebben.’

WonenBreburg wil de komende jaren nog meer zelfstandige studentenunits bouwen. In 2016 moeten er in totaal vijfhonderd nieuwe woningen gerealiseerd zijn in Tilburg. Deze ambitie speelt in op de verwachte stijging van het aantal studenten. De landelijke monitor studentenhuisvesting voorspelt dat het aantal studenten in 2020 oploopt met 85.000. [SD]

Op klikvoorkamers.nl kun je je aanmelden voor een studentenwoning in Tilburg en Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?