Terug naar overzicht

Minorstudenten weg bij blogplatform

Kritiek

De studenten hadden de opdracht gekregen om een kritisch stuk over een andere blog te schrijven. Eén student schreef een tegenblog over een artikel omdat daarin veel onjuistheden werden vermeld. Daar was de hoofdredacteur van 42bis niet blij mee en verwijderde de blog van de student.

Volgens de docenten binnen de minor was de blog ‘goed onderbouwd’ en ze zijn daarom verbaasd dat 42bis op deze manier met de situatie omgaat. ‘We vinden dit heel erg jammer,’ zegt docente Renske Brands. ‘De lezers van de website kunnen zien dat de blog door studenten is geschreven en dat het bij een leerproces hoort.’

Gedreven

Op eigen initiatief is de minor nu niet meer betrokken bij de website. De studenten willen een eigen platform oprichten waar ze ongehinderd hun blogs kwijt kunnen. ‘We willen dat onze studenten tijdens deze minor leren om internet teksten te schrijven en om kritisch om te gaan met online teksten, en daar wilde 42bis dus niet in meegaan,’ aldus Brands. ‘Gelukkig zijn de studenten gedreven genoeg om zelf verder te gaan.’ [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?