Terug naar overzicht

Punt02: Schieten hbo-bouwkundigen tekort?

‘Inhoudelijk verbazen de onderzoeksresultaten ons niet, in zoverre dat wij bekend zijn met de kritiek uit het werkveld op het kennisniveau van hbo-alumni’, zegt AB&I-directeur René Tönissen in Punt02. ‘Het hbo leidt in principe op tot aankomend constructeur. De veronderstelling in dit onderzoek dat het hbo volleerde constructeurs aflevert, is dan ook niet helemaal correct.’

Stage in tatoeageshop

In het nieuwe magazine lees je ook over Willem Jansen, in 2009 afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost en sindsdien in de leer als tatoeëerder. ‘Dat ik stage ging lopen in een tatoeageshop vonden mijn docenten, denk ik, maar niks. In plaats van illustraties maken, was ik meer aan het schetsen en tekenen om mijn techniek te verbeteren. Op de kunstacademie is techniek het ondergeschoven kindje, een goed concept is daar belangrijker.’

Afstuderen in Alaska

Ook in Punt02 de reportage van een van de redacteuren die in een opwelling besloot mee te doen aan de Singelloop in Breda en daar tien weken hard voor ging trainen. En het verhaal van Ninja Hogenbirk, vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie in Den Bosch die aan het afstuderen is in Alaska.

Waarom zijn de lesroosters zo laat?

In de rubriek Waarom? Daarom! deze keer het antwoord op de vraag Waarom zijn de lesroosters altijd zo laat? Punt02 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te lezen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?