Terug naar overzicht

Slechte score toch ‘de beste volgens Elsevier’

Slechts drie van de 49 opleidingen aan de VU scoren goed in het Elsevieronderzoek van dit jaar. Toch was dat niet af te lezen aan de webpagina’s van de slecht beoordeelde opleidingen, ontdekten de bloggers van Soggen. Op meerdere opleidingspagina’s prijkte een lintje met de tekst ‘Beste opleiding volgens Elsevier’ of werd onterecht beweerd dat de opleiding al jarenlang goed scoort in de enquête. Inmiddels heeft de universiteit de pagina’s aangepast.

Verouderde informatie

In een reactie aan de bloggers stelt de VU dat het om verouderde informatie gaat. ‘Een slordigheid die niet had mogen gebeuren, waar in het vervolg beter op gelet zal worden door de betrokken medewerkers.’ Van opzet zou geen sprake zijn. Maar volgens Soggen waren andere gegevens zoals inschrijfdata op desbetreffende pagina’s wel up to date en zijn de foutieve teksten ook aangetroffen in drukwerk uit 2011. [SL/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Elsevier: 7 Avansopleidingen op 1 27-09-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?