Terug naar overzicht

Student verzon complete stage

Dat meldt hogeschoolblad Profielen. De hogeschool kwam erachter dat de student van het Instituut Sociale Opleidingen helemaal geen stage liep, al zei hij van wel. Hij had toen al studiepunten gekregen voor tussentijds onderwijs over zaken die hij in zijn stage tegenkwam.

Urenverantwoordingsdocument

De hogeschool wilde die behaalde studiepunten weer intrekken, waarop de student een zaak aanspande bij de examencommissie. Hij overhandigde een urenverantwoordingsdocument dat zijn praktijkbegeleiders hadden ondertekend en waarin per stagedag exact beschreven stond wat zijn werkzaamheden waren. Ook de facilitair manager van de stichting had een verklaring afgegeven. Er stonden wel 178 handtekeningen in de documenten om de authenticiteit te onderstrepen.

Allemaal vervalst. De student had wel gesolliciteerd, verklaarde de stichting, maar was niet aangenomen. De hogeschool besloot de student uit te schrijven. Volgens Profielen is het de eerste keer dat de hogeschool deze sanctie heeft toegepast. [BB/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?