Terug naar overzicht

Voor het goede doel, omdat het moet

De meeste studenten weten gelukkig dat er veel te doen is deze week, maar niet iedereen is er bewust mee bezig. ‘Ik merk nu nog niet echt dat het leeft’, zegt student Merve Ayan, eerstejaars Bedrijfseconomie. ‘Maar dat zal in de loop van de week wel komen.’

Bij studenten van Management, Economie en Recht leeft het feest in ieder geval wel, zo zegt tweedejaars Tycho van Vugt: ‘Ik hoor van heel veel mensen dat ze op vijf oktober naar de Brabanthallen gaan.’

Voor het goede doel

Avans200 zet zich in voor verschillende goede doelen – waaronder War Child – en ook van de studenten wordt verwacht dat ze daarin bijdragen. ‘Ik ga tuinieren in Breda,’ zegt Tycho. ‘We moeten verplicht iets doen vanuit de academie, anders had ik het niet gedaan.’

Dat geldt ook voor klasgenoot Rens Smits. ‘Ik moet gaan schilderen. Het is wel leuk om te doen, maar zelf had ik het initiatief niet genomen.’

Voor het goede doel organiseren studenten Bedrijfseconomie een afterparty, na afloop van het feest in de Brabanthallen. ‘Ik organiseer die afterparty alleen omdat het moet’, aldus Merve. ‘Zelf ga ik ook niet naar het feest. Normaal ben ik helemaal niet met dit soort dingen bezig.’ [LvdA]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Pokeren voor het goede doel 01-10-2012

ICT-academie zet zich in voor voedselbank 19-09-2012

4.000 bamboestengels voor Avans200 13-09-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?