Terug naar overzicht

ATGM en AFM stoppen met deeltijd

Vanaf het jaar 2017 krijgen deeltijdopleidingen niet langer overheidsbekostiging. Er gaan dan alleen beurzen naar deeltijders in onderwijs-, zorg- en techniekstudies en eventueel een paar andere vakgebieden heeft toenmalig staatssecretaris Halbe Zijlstra in juni van dit jaar kenbaar gemaakt.

 

Doorverwijzen

Vorige week werd bij de academieraadsvergadering van AFM in Den Bosch gesproken over deeltijdonderwijs. De academie stopt met nieuwkomers aannemen voor haar deeltijdopleidingen vanaf volgend studiejaar. Het gaat om Accountancy en Bedrijfseconomie.

Volgens interim-directeur Jan van Casteren beraadt Avans zich over het aanbieden van deeltijdstudies vanaf zomer 2014. ‘Daarop vooruitlopend hebben wij als AFM-directie besloten vanaf september 2013 geen deeltijd meer nieuw aan te bieden in Den Bosch. De 61 deeltijders die wij in huis hebben, kunnen hun studie wel gewoon afronden bij AFM. De nieuwkomers voor 2013-2014 verwijzen we door naar Breda.’

Niet rendabel

‘Voor ons zijn de overheidsplannen niet de voornaamste reden om in september 2013 al te stoppen met duaal en deeltijdonderwijs’, zegt academiedirecteur Paul van Hal van ATGM. ‘Het is gewoon nu al niet rendabel voor ons. We hebben jaarlijks vijf of zes aanmelders. Dat is te weinig.’

Het voornemen werd gisteren besproken in de academieraad die zich er wel in kan vinden. ‘Het heeft ook geen personele consequenties, dus wij gaan akkoord’, sprak de academieraadsvoorzitter René van Arendonk. [AR, LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?