Terug naar overzicht

Avansstudent kanshebber Miss Earth

‘Ik moet zoveel spullen meenemen. Ik heb van sponsors allerlei galajurken en badkleding gekregen. Wat er nog meer mee gaat? Heel veel schoenen, make-up, stijltangen, krultangen, een laptop, een telefoon… Ik heb een extra koffer moeten bijboeken, omdat ik vijftig kilo bagage heb.’

Maar je gaat ook vier weken naar de Filipijnen.

‘Klopt, daar ben ik al wel een beetje zenuwachtig voor. Ik bedoel, het verste land waar ik ooit ben geweest, is Turkije. De langste periode dat ik mijn ouders niet heb gezien, is tien dagen. En nu ga ik helemaal in mijn eentje vier weken naar de Filipijnen. Maar ik heb al contact gehad met Miss Earth België, een Vlaamse. Ik hoop dat ik bij haar op de kamer lig. Dat is toch makkelijker dan continu Engels praten.’

Hoe ben je hierin terecht gekomen?

‘Na mijn deelname aan de Miss Brabant-verkiezing kwam ik via een vriendin in contact met Miss Toerisme, een soortgelijke verkiezing. De organisatie van Miss Earth (een van de vier toonaangevende, wereldwijde Miss-verkiezingen, red.) heeft hen gevraagd om iemand uit Nederland te leveren. Een week geleden kreeg ik te horen dat ik erheen mocht. Ik moest huilen toen ik dat hoorde, ik was zo blij. Ik dacht alleen maar “over een week zit ik in de Filipijnen!” Het was zo overweldigend.’

Wat gaan jullie daar doen?

‘Vanaf 4 november zijn er persconferenties, fotoshoots en ga ik voor een goed doel aan de slag. Bij Miss Earth staat het milieu centraal. Dus we gaan bijvoorbeeld bomen planten. Het is een keer wat anders dan mensen helpen, dat vind ik wel leuk. Maar het draait natuurlijk om de finale en die is op 24 november.’

Hoeveel kans geef je jezelf?

‘Je hebt allerlei websites die voorspellingen doen. Ik zag vandaag een poll waarin ik achtste sta. Dat is niet verkeerd als je bedenkt dat er bijna honderd dames meedoen. De meiden die het vaakst bovenaan staan zijn Rusland, Tsjechië en Brazilië. Maar ze zijn allemaal mooi.

Ik moet het qua uiterlijk, denk ik, hebben van mijn blauwe ogen en dat ik vrij lang ben (1.80 meter, red.). Verder werk ik heel hard en ben ik redelijk nuchter. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet vanuit mijn underdog-positie gewoon die kroon ga pakken, haha!’

De Miss Earth-verkiezing vindt plaats tussen 4 en 24 november. Volg de avonturen van Shauny via Facebook. [CT]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Avansstudenten bijna de mooiste van Brabant 21-05-2012

Zonder zelfvertrouwen ben je geen miss 16-05-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?