Terug naar overzicht

Avanstruien te koop!

De projectgroep bestaat uit vier Nederlanders, een Duitser en een Spaanse. Samen vormen zij s.c. ‘Student Wear’. ‘Marketing manager’ is Niels Voorhout, vierdejaars Advanced Business Creation: ‘Het idee van de hoodies komt van onze groepsgenoot Guadalupe Fuentes Osuna. Zij zit nu als Erasmusstudent op Avans en mist een souvenir van de hogeschool dat ze straks mee kan nemen.’

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om een sweater van je ‘college’ of ‘university‘ te dragen. Niels: ‘Dankzij Guadalupe ontdekten wij dat er meer internationale Avansstudenten zijn die een herinnering willen aan hun studietijd in een ander land. Avans biedt daarvoor eigenlijk helemaal geen merchandise aan. Een hoodie is leuk én nuttig.’

Uniseks

De sweaters kosten 25 euro per stuk en zijn te bestellen in de kleuren rood, donkerblauw of grijs. Qua maten kun je kiezen uit S tot XL. Niels: ‘De hoodies zijn uniseks, voor mannen en vrouwen hetzelfde model dus. De kleuren, verkoopprijs, model en ontwerp hebben we vooraf uitgebreid bij onze doelgroep getest in ons marktonderzoek.’

Via social media, maar ook gewoon door de gang op te gaan, onderzocht Student Wear wat studenten willen. ‘We zitten midden tussen onze doelgroep, dat is handig. We hebben veel buitenlandse studenten ondervraagd, maar ook zo’n honderd Nederlanders. Ze konden kiezen uit verschillende kleuren en afdrukken, bijvoorbeeld met de nummer 1 van Avans of Avans200 erop. Maar dat vonden studenten toch minder mooi en tijdloos.’

Winst

Aan het einde van blok 2 wordt Student Wear weer opgeheven. Niels: ‘Het mooiste zou natuurlijk zijn als we tegen die tijd winst hebben gemaakt. We hebben nu een eerste order gedaan van 80 stuks, maar hopelijk kunnen we drie, misschien wel vier keer zo’n bestelling plaatsen bij onze leverancier. Als we een paar honderd hoodies hebben verkocht in januari, zijn we tevreden.’

Wil jij ook wel zo’n leuke hoodie met Avans erop? Vandaag en ook de komende maandagen (behalve op 3 december) is Student Wear met een verkooppunt te vinden in de hal bij de receptie van Avans in Den Bosch. Of bestel een trui via de webshop. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Bamboehoesjes als verkoophit 13-11-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?