Terug naar overzicht

‘Daag je bedrijf uit’

Toekomstplannen

De Career Fair is georganiseerd door de Avans School of International Studies (ASIS). Tijdens de openingsspeech wordt er prijzenswaardig gesproken over de inhoudelijke verbeteringen. ‘We zijn in opzichte van vorig jaar met grote stappen vooruit gegaan’, zegt adjunct-directeur Robin Pereboom. ‘Een voorbeeld hiervan zijn de workshops die worden aangeboden.’

De fair is ook een netwerkevent. ‘Jullie krijgen de kans om te praten met mensen van bedrijven en van universiteiten’, zegt Pereboom. ‘Je zal de deur niet uitlopen met een contract of een afstudeeropdracht, maar wel met heel veel inspiratie.’

Alumni

ASIS is trots op de alumni die de opleidingen hebben voortgebracht, maar de voormalig studenten zelf hebben ook wat te zeggen over hun voormalige opleiding. Er worden video’s vertoont waarop de oud studenten hun ervaringen met de studenten in de zaal delen: ‘De docenten staan altijd open voor vragen en ik heb geleerd dat je zelf overal voor open moet staan. In mijn huidige werk heb ik collega’s uit alle hoeken van de wereld, op die manier kom je in contact met veel verschillende culturen.’

Ook vertellen de alumni hoe je je moet opstellen naar een bedrijf toe. ‘Je moet altijd de uitdaging aangaan, maar ook niet bang zijn om het bedrijf zelf uit te dagen. Je eerste baan hoeft ook niet meteen perfect te zijn, het moet een uitdaging vormen waardoor je verder kunt groeien.’

Workshops

De rest van de dag was gevuld met workshops en de studenten konden met elkaar en met bedrijven in gesprek. Tijdens de workshops werd onder meer gekeken hoe je het beste een CV kunt samenstellen en hoe solliciteren via social media in zijn werk gaat. [LvdA]

Zie ook eerder verschenen artikelen:

Social Media: vacaturebank van de toekomst 08-11-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?