Terug naar overzicht

Derde oud-Avans’er in de Kamer

Dat Günal de Tweede Kamer heeft gehaald, was voor de verkiezingen niet te voorspellen. De Udense met Turkse roots stond 42e op de kandidatenlijst van de PvdA en leek ver verwijderd van de verkiesbare plekken. Met de nadruk op leek, want de PvdA haalde onverwachts 38 zetels.

‘We zaten al wel goed in de peilingen, maar dat het tot zó’n enorme winst zou leiden was onvoorstelbaar’, zei Günal hierover destijds in het Brabants Dagblad. Maar het werd nog mooier voor de oud-Avansstudent. Aangezien de PvdA ministers en staatssecretarissen levert in het nieuwe kabinet, kwamen er in de Tweede Kamerzetel vier zetels vrij. De laatste was een prooi voor Günal.

GroenLinks

Overigens is Sultan Günal niet het enige Kamerlid met een Avanslink. GroenLinks-kamerlid Jesse Klaver studeerde Social Work in Den Bosch en Paul van Meenen, lid van D66, was in het verleden docent op de Bredase heao.

Punt interviewde Günal vier jaar geleden toen ze nog wethouder Maatschappelijke en Sociale Zaken was in Uden. Klik hier voor het interview. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?