Terug naar overzicht

‘Gekonkel’ bij GroenLinks Breda

Te snel

Vorige week maakte Wilbert Willems bekend een streep te zetten onder zijn wethouderschap. De fractie van GroenLinks meldde de volgende dag dat Selçuk Akinci hem opvolgt. Te snel volgens Struijlaart.

Hij vindt dat de voordracht van een nieuwe wethouder eerst moet worden voorgelegd in een algemene ledenvergadering. 'Ik zeg mijn lidmaatschap op. Dat doet pijn en kost moeite. Maar eerst het landelijke geklungel en dan nu dit. Ik ben er echt klaar mee', laat de oud-bestuursvoorzitter aan BredaVandaag weten.

Achterkamertjespolitiek

Zijn kritiek op het huidig bestuur en de gemeenteraadsfractie is niet mals: 'Ik word hier niet vrolijk van. Achterkamertjespolitiek. Gekonkel. Iets waar GroenLinks zich in het verleden druk om maakte. De partij droeg openheid en transparantie altijd hoog in het vaandel.' [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?