Terug naar overzicht

Help straatjeugd Kenia, koop een boek!

Boeken over staatsrecht, bestuursrecht, maar ook over ouderen met dementie, opvoedvraagstukken en kinderen met ADHD. De markt herbergt de meest uiteenlopende boeken, allemaal binnen het vakgebied van Recht of Sociale Studies. ‘Veel boeken staan ook op de verplichte literatuurlijst,’ zegt Xplora-medewerker Johan Colen. ‘Het is vaak alleen een oudere druk.’ Prima koopje dus voor studenten die krap bij kas zitten, voor elk boek betaal je namelijk het nietige bedrag van twee euro. Voor drie boeken tel je zelfs maar vijf euro neer.

Opbrengst

De tweedehands boeken liggen sinds afgelopen dinsdag op de tafels in Xplora. De opbrengst tot nu toe? Grofweg honderd euro. ‘Maar dat is nog lang niet genoeg’, aldus Colen. ‘We hebben net een tentamenweek achter de rug, dus de verkoop liep nog niet heel erg hard. We hopen dat daar de komende dagen verandering in komt.’

Het ingezamelde geld gaat naar stichting BeHoCa. Het goede doel is opgezet door Melissa Kreps, die in 2010 afstudeerde aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Bosch. Met de opbrengst van de actie gaat zij de Keniaanse straatjeugd onderdak bieden en proberen te helpen. Om dit project te realiseren en om zich daar te vestigen heeft zij namelijk een startkapitaal nodig. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?