Terug naar overzicht

Kritische Studenten Tilburg in oprichting

In een begeleidende brief schrijft initiatiefnemer Christos Makrigianis, student aan de Fontys lerarenopleiding, dat studenten standvastig moeten optreden en een lijn moeten trekken.

‘De komst van het sociaal leenstelsel beschouwen wij niet als winst’, aldus Christos.

Initiatief

Studentensteden als Utrecht en Nijmegen hebben al een afdeling van ‘kritische studenten’ en Tilburg moet de volgende worden. ‘Het idee kwam tijdens een discussie met een vriend’, vertelt Christos. ‘We wilden een bredere insteek dan de huidige verenigingen die er zijn. We willen ons richten op de algemene strekking van het huidige onderwijs.’

Een van de belangrijkste standpunten van ‘Kritische Studenten’ is dat onderwijs voor iedereen moet zijn. ‘De laatste tijd lijkt het steeds meer een privilege te worden om een goede opleiding te kunnen volgen, dat moet veranderen.’

Bijeenkomst

Christos hoopt dat er er veel studenten naar de eerste bijeenkomst komen. ‘De bijdrage van studenten kan uiteenlopen van aanwezigheid bij elke vergadering tot het zijn van woordvoerder. De organisatie is een open collectief waar geen hiërarchie of permanent leiderschap is.’

‘We hopen dat er een groei komt in actieve leden en dat we samen kunnen werken aan een bredere visie op onderwijs.

De eerste bijeenkomst staat gepland op woensdag 28 november om 20.00 uur in de Hall of Fame in Tilburg. [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?