Terug naar overzicht

Numerus fixus voor Bedrijfskunde MER en CE

Hoeveel die maxima precies worden, is nog niet bekend. Het besluit over de numerus fixus is gisteren genomen door het College van Bestuur (CvB). ‘Dit besluit is zo vers dat ik er verder nog niks over kan toelichten’, zegt Jos de Kort, directeur van de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch, waar Bedrijfskunde MER onder valt.

Toekomstperspectief

Volgens het CvB zijn goede arbeidsmarktperspectieven voor afgestudeerden CE en Bedrijfskunde MER in de toekomst niet meer te garanderen. De grote aantallen studenten die Avans aflevert, zouden niet meer allemaal een baan in hun vakgebied kunnen vinden. De Kort: ‘In Den Bosch zijn deze twee opleidingen natuurlijk het hardst gegroeid.’

Open dag

De numerus fixus geldt per september 2013 en alleen voor voltijd. De overweging om dit in te voeren speelde al langer, maar gisteren is de knoop dus definitief doorgehakt. Nét op tijd om op de open dag van aanstaande zaterdag alle bezoekers juist te informeren. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?