Terug naar overzicht

Rutte: ‘Onderwijs cruciaal voor groei’

Om die ambitie waar te maken bezuinigt het kabinet de komende jaren per saldo niet op het onderwijs, aldus Rutte, ‘maar wij grijpen wel in’. Het afschaffen van de basisbeurs en de ov-studentenkaart geeft ruimte voor investeringen in goede leraren en versterking van het mbo, sprak de premier.

1,2 miljard euro

Eind oktober, in het kamerdebat over de formatie, zei Rutte dat de 1,2 miljard euro die het afschaffen van de ov-studentenkaart en basisbeurs oplevert, ‘voor het grootste deel’ terugvloeit naar het hoger onderwijs en onderzoek. Hoe dat zal gebeuren, werd ook in de regeringsverklaring niet duidelijk. Rutte verwees alleen naar extra geld (honderd miljoen euro) voor fundamenteel onderzoek en meer investeringen in het topsectorenbeleid. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?