Terug naar overzicht

‘Studentenhuisvesters gaan failliet’

‘Als de kabinetsplannen doorgaan, gaan de studentenhuisvesters failliet,’ zegt algemeen directeur Jan Benschop van Duwo. Het nieuwe huurplafond in het regeerakkoord en eerder aangekondigde belastingmaatregelen zorgen er volgens hem voor dat Duwo, de grootste studentencorporatie in de Randstad, er straks zeventien miljoen euro per jaar bij inschiet, op een omzet van 54 miljoen.

Miljoenenverliezen

Gisteren maakte de studentenhuisvester al bekend dat het de bouw van een grote studentenflat in Delft heeft geannuleerd vanwege de kabinetsplannen. Nu blijken ook projecten in Amsterdam, Den Haag en Leiden niet door te kunnen gaan. ‘We zouden miljoenenverliezen leiden’, zei Benschop tegen het ANP.

Eerder deze maand luidde Kences, de bracheorganisatie van studentenhuisvesters, de noodklok over de nieuwe huurgrens. Directeur Vincent Buitenhuis voorziet een halvering van de toch al lage huren die uiteindelijk tot faillissementen zal leiden. ‘Dan moeten studenten hun heil zoeken op de veel duurdere particuliere woningmarkt.’ [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?