Terug naar overzicht

‘We kunnen zijn cijfers niet veranderen’

Tijdens de vorige zitting zorgde een onverwachts ingebrachte brief van de studieloopbaanbegeleider (slb’er) met lovende woorden voor de student voor verwarring. De voorzitter van het College van Beroep vond het geluid van de slb’er en de examencommissie erg veel van elkaar verschillen.

De zaak werd daarom geschorst en afgelopen week hervat, mét slb’er. Tijdens de zitting in Breda verklaart zij haar brief: ‘Ik wilde er alles aan doen om mijn student te steunen. Hij hoort hier thuis. Hij heeft te laat hulp ingeroepen.’

Bijzondere omstandigheden

De Collegevoorzitter vraagt haar waarom de student nog een kans verdient. ‘Uw oordeel is immers meegenomen in het besluit van de examencommissie. En we kunnen zijn cijfers niet veranderen. Of is er sprake van bijzondere omstandigheden?’

‘Ik heb een fout gemaakt’, geeft de slb’er toe. ‘Er zijn geen bijzondere omstandigheden. Toen ik de brief heb gestuurd, heb ik te weinig nagedacht over mijn rol als docent bij de academie. Ik sta achter het beleid.’

Focussen

Ook de student krijgt nog de kans om te vertellen waarom het niet gelukt is zijn propedeuse te behalen: ‘Ik had me in het tweede jaar moeten focussen op de eerstejaarsvakken. Maar ik wilde mijn medestudenten niet tekort doen. Zij mochten hier niet de dupe van worden.’

Na vijf kansen om een toets te halen, lukte het de student niet om deze met een voldoende af te sluiten. De Collegevoorzitter geeft de examencommissie nog de mogelijkheid om hem een kans te bieden, maar deze gaat daar niet op in.

De zaak wordt ongegrond verklaard. De beslissing van de examencommissie is zorgvuldig afgewogen, en blijft staan. De student mag zijn opleiding dus niet voorzetten. [SD]

Zie ook het eerder verschenen bericht:
Brief slb'er laatste kans propedeuse 18-10-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?