Terug naar overzicht

‘We moeten ergens een lijn trekken’

Persoonlijke omstandigheden

Tijdens de beroepszaak op 29 oktober is de student zelf niet aanwezig. ‘Dit is een houding die we van hem gewend zijn’, zegt de examencommissie.

De student beroept zich onder meer op de bijzondere omstandigheden waarin hij zich bevindt. Zo zegt hij in zijn beroepschrift nog last te hebben van de nasleep van een ziekteperiode. ‘We waren daar van op de hoogte’, aldus de examencommissie. ‘Maar de decaan wist er niets van. Wij hebben de indruk dat hij meer tijd in zijn eigen bedrijf stak dan in zijn studie en dat hij daardoor minder vaak aanwezig was.’

Eén studiepunt

Het College vraagt zich af of de examencommissie niet te streng is. ‘Deze student komt maar één punt tekort, kan hem de kans niet gegeven worden om door te groeien?’

De examencommissie verdedigt dit. ‘De student heeft al extra kansen gehad om tekorten weg te werken, dat is toen gelukt op één vak na. We moeten ergens een lijn trekken. Maken we nu een uitzondering bij één studiepunt, vraagt de volgende dat bij twee punten.’

Het College heeft het beroep ongegrond verklaard. De student kan zijn opleiding dus niet voortzetten. [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?