Terug naar overzicht

Avans spint voor Serious Request

Ieder jaar zet 3FM zich vlak voor kerst in voor een stille ramp . Radio-dj’s  Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra sluiten zich vrijwillig op in het Glazen Huis, dat dit jaar in Enschede staat, om een hele week plaatjes te draaien voor geld. Dit jaar vraagt 3FM aandacht voor de allerkleinsten. Ieder jaar overlijden er 5,5 miljoen baby’s door gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Ook Avans zet zich in voor deze actie. Tien eerstejaars hebben zich opgegeven om drie activiteiten te organiseren. ‘Wij vinden het ontzettend belangrijk dat moeders in een gewoon ziekenhuisbed kunnen bevallen en dat baby’s goede medische zorg krijgen,’ zegt eerstejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening Carin van den Heuvel. ‘Daarnaast wilde ik altijd al iets voor Serious Request doen, maar ik wist nooit wat. Om dit te organiseren met meer mensen is natuurlijk hartstikke mooi. Samen haal je sowieso meer geld op dan alleen.’

Benefietconcert

Het eerste doel is om het dak van café P79 in Den Bosch eraf te blazen. De band Leeways zal de avond om 21.00 uur starten en het feest gaat tot in de kleine uurtjes door met DJ Vanderlinden. Voor vijf euro kun je hierbij zijn. Je kunt ook geld doneren door een plaatje aan te vragen bij de DJ. ‘Dit bedrag mag zo hoog zijn als je zelf wil. Je geeft het geld dat je voor het plaatje over hebt,’ zegt Carin.

Markt

Er wordt ook een markt georganiseerd om geld op te halen. Op woensdag 19 december kun je op de eerste verdieping van Avans Hervenplein in Den Bosch allerlei dingen doen en kopen om het goede doel te steunen. Op de markt kun je eigengemaakte sieraden van de webshop van Carin en haar zus kopen, je kunt je nagels laten lakken en een fijne handmassage krijgen. ‘Er is ook een grabbelton waar je voor een euro een kleinigheidje uit kunt vissen,’ zegt Carin.

Spinningmarathon

Op donderdag 20 december organiseren de studenten van Avans een spinningmarathon in het Sportiom in Den Bosch. Er zijn twee rondes van ieder twee uur: van 18.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Wil je graag meedoen? Schrijf je dan in op de eerste verdieping van Avans Hervenplein, daar hangt van 7 tot en met 14 december een intekenlijst. Deelname kost tien euro en het geld gaat natuurlijk naar het goede doel.

Vlak voor kerstmis zal de organisatie het geld persoonlijk overhandigen in Enschede aan 3FM. ‘We hopen dat we duizend euro zullen ophalen, maar meer is natuurlijk altijd mooi,’ aldus Carin.  [TvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?