Terug naar overzicht

Avansbokser behaalt finale NK

In de kwartfinale had Quincy nog afgerekend met Delano James (31-22) om vervolgens in de halve finale Yusuf Likoglu met speels gemak over de knie te leggen (21-11). In de finale werd hij echter met een nog groter verschil in punten verslagen door de pas 19-jarige Max van der Pas. Hierdoor mist hij volgende maand het EK boksen in Rusland.

Vader Huussen

De verliespartij is voor Quincy, zoon van oud-bokser en meermalig Nederlands kampioen Adri Huussen, sowieso een bittere pil. De Avasstudent wil de komende jaren uitgroeien tot de beste Nederlandse bokser in de welterklasse en daarmee deelname afdwingen aan de Olympische Spelen in 2016. Daarmee zou hij in de voetsporen treden van zijn vader die er in 1972 in München bij was. Nu lijkt hij echter te worden voorbijgestreefd door de nog jongere Van der Pas. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?