Terug naar overzicht

De beste applicaties voor projectgroepen

‘We hebben vooral onderzocht welke combinatie van tools je kunt gebruiken als je met een groep studenten aan hetzelfde project werkt’, legt Jeroen Rombouts, een van de betrokken studenten, uit. In totaal hebben de studenten vijftig tools bekeken en daaruit een selectie gemaakt. Daaronder bekende namen als Dropbox en Facebook maar ook wat minder voor de hand liggende applicaties.

Google Hangout

‘Aan de hand van vooropgestelde eisen zijn we tot een combinatie van een zestal diensten gekomen die elkaar wat betreft functionaliteit goed aanvullen.’ Zo bevat de door de studenten voorgestelde mix onder ander Google Drive om documenten op te slaan en de Google Calender als gezamenlijke agenda. ‘Om te communiceren zouden we Whatsapp gebruiken en daarnaast een eigen digitaal forum. Op Trello kun je takenlijst bijwerken en via Google Hangout videochatten.’ De studenten hebben bewust voor een aantal Googleapplicaties gekozen. ‘Puur omdat je Avansmail ook via Google loopt.’

In de toekomst zal het onderwijs veel meer via communities of practice lopen, zo verwachten de AIB-studenten. ‘Dan hoef je voor elke projectgroep maar één keer alle gegevens aan te maken en die worden dan automatisch ook binnen de andere applicaties doorgegeven.’

Masterclasses

Naast het eigen onderzoek hebben de excellente studenten ook een aantal masterclasses gevolgd, onder andere op het gebied van webcare en online marketing. ‘Per week was je wel acht tot tien uur extra kwijt, maar het is wel een waardevolle verdieping van de lesstof’, zegt Rombouts.

Op maandag 17 december presenteert de groep studenten het resultaat van hun onderzoek in HD001 in Breda. Belangstellenden zijn welkom. Aanvang is om 16.30 uur. [AR]


Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?