Terug naar overzicht

Ex-model wordt ‘baas’ onderbroekenlabel

Muchachomalo betekent in het Spaans zoiets als ‘stoute jongen’, voor de rest is het bedrijf 100 procent polder. Oprichter en drijvende kracht Shirley Schoonebeek verovert vanaf 2007 heel Europa met haar kleurrijke boxershorts. Nu is het aan Chiel Konings de taak om het vaderlandse label nog verder op de wereldkaart te zetten.

Halfnaakt

Onderbroeken zijn de oud-Avansstudent allesbehalve onbekend. Zo stond de Bosschenaar in 2010 halfnaakt op billboards door heel Nederland als het ‘gezicht’ van Calvin Klein. Hij poseerde daarnaast voor Tommy Hilfiger en sierde covers van tijdschriften als AvantGarde, Blend en Winq.

Maar ook naast de camera’s en catwalks timmerde Konings ondertussen aardig aan de weg. Na een stage bleef hij hangen bij de Bossche couturier Addy van den Krommenacker, werkte er soms weekenden voor nop en promoveerde tot zijn rechterhand: ‘Addy deed het creatieve, ik de marketing en de pr’, vertelt hij daarover vandaag in het Brabants Dagblad.

‘Dus ik stippelde in overleg met Addy het jaar uit, dat we bijvoorbeeld in maart en in november een show gingen doen. Maar ook tussen de shows door regelde ik dingen. Dan bedachten we dat we naar het filmfestival in Cannes gingen. We kwamen Courtney Love tegen, die wilde wel een jurk van Addy dragen. Ik had contact met het bedrijf van René Mioch, en zorgde dat er een cameraploeg was voor een item bij RTL Boulevard. Het is allemaal netwerken.’

Saai en dom werk

Het leverde hem zijn nieuwe functie bij Muchachomalo op. Daarmee lijkt zijn werk als model definitief van de baan. Konings ligt er niet wakker van, vertelt hij in het Brabants Dagblad: ‘Mensen kijken vaak tegen modellenwerk op, maar het is saai en dom werk. Ja, ik had hele mooie kleding en het verdiende goed. Maar na een paar dagen shoots had ik het wel gehad. Maar als er ooit eens een mooie campagne voorbijkomt: zeg nooit nooit.’

Punt interviewde Chiel Koning tweeëneenhalf jaar geleden vlak voordat hij model werd voor Calvin Klein, klik hier voor het interview. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?