Terug naar overzicht

Fysiotherapie zoekt stageplaatsen

De opleiding heeft zelf een bestand met stageplaatsen zo vertelt stagecoördinator Maria Bulkmans. ‘Die plekken zijn echter gereserveerd voor de derde- en vierdejaarsstudenten. Tweedejaarsstudenten mogen die adressen niet benaderen.’

Openbaar vervoer

De tweedejaars moeten dus zelf op zoek. En dat valt nog niet mee. Er zijn vooral in de provincie Zeeland nog plaatsen beschikbaar voor de studenten. Maar dat is lastig te bereizen met het openbaar vervoer. ‘De studenten kunnen niet verwachten dat er op 15 minuten fietsafstand voor iedereen een stageplek is. Ze weten dat ze rekening moeten houden met een reistijd van een uur’, zegt Bulkmans. Maar veel plaatsen in Zeeland bereik je niet binnen een uur met het ov.

In totaal moeten dit studiejaar zo’n 130 tweedejaarsstudenten op stage. Ze gaan in twee groepen elk tien weken stage lopen. De studenten die geen stageplaats kunnen vinden, krijgen vanuit de academie een alternatief programma. Om te zorgen dat zoveel mogelijk studenten de praktijk in kunnen zoekt de opleiding dus mee onder ander door middel van een oproep op internet .  [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?