Terug naar overzicht

Meer videoconferences op Avans

Nu is video conferencing nog speciaal, maar vanaf volgend jaar niet meer. Verpleegkundedocent Koen Westen wil Boyle volgend jaar vaker inschakelen. De colleges die Boyle geeft,gaan over IDDT. Dat is een behandelmethodiek voor patiënten met een dubbele diagnose: ze zijn verslaafd én hebben een psychiatrische stoornis. 

Standaard college van Boyle

De afgelopen drie jaren heeft Boyle steeds één college verzorgd in de minor GGZ. Het is nu de bedoeling dat hij drie standaard lessen gaat geven in de halfjaar durende minor. ‘Dit is onderwijs’, zegt Verpleegkundedocent Westen. ‘We willen leerlingen enthousiasmeren en we willen ze natuurlijk dingen leren. Deze man heeft veel verstand van IDDT en dat willen we overbrengen op onze studenten.’

Westen hoopt dat er meer academies gebruik gaan maken van de apparatuur om videoconferences te houden. ‘We hebben prachtig materiaal en er wordt bijna geen gebruik van gemaakt. Dat is echt zonde, want voor studenten is het weer eens een andere manier van les krijgen.’ [TvG]

Lees ook het eerder verschenen artikel:

Verpleegkunde heeft college op afstand

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?