Terug naar overzicht

AMBM onderzoekt opsplitsing

Net voor de jaarwisseling besloot het College van Bestuur (CvB) de opleiding Communicatie van AMBM onder te brengen in een nieuw te vormen academie samen met de opleiding Communicatie en Multimedia Design in Breda. Dat besluit wordt voorlopig in de koelkast gezet.

Alternatieven

‘We werden als academie geconfronteerd met een besluit, maar hebben niet de mogelijkheid gehad zoals andere academies om alternatieven te onderzoeken’, zegt René Schenk, adjunct-directeur bij AMBM. ‘Die mogelijkheid krijgen we nu alsnog.’

2.000 studenten

Dat er iets moet gebeuren bij AMBM is duidelijk. ‘We zitten nu al boven de door het CvB aangegeven grens van 1.600 studenten. De opleiding Communicatie zit nog steeds in de lift en bestaat pas twee jaar. Als we niets doen groeit de academie door naar meer dan tweeduizend studenten’, legt Schenk uit.

In het onderzoek liggen alle opties open. ‘Plaatsing van Communicatie bij CMD? Of is er een andere, betere plaats voor Communicatie binnen Avans? Maar ook een alternatief als het ergens anders onderbrengen van Small Business en Retail Management onderzoeken we. We hebben tot 1 maart de tijd om alle opties te overwegen en zullen dan advies uitbrengen aan het CvB.’ [AR]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

'Inspelen op creatieve technologie' 08-01-2013

Ingrijpende academieshuffle bij Avans 20-12-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?