Terug naar overzicht

Begin juli minder treinverkeer in Den Bosch

In 2013 wordt het hoogtepunt bereikt van het project ‘Sporen in Den Bosch’. Vanaf maandag 1 juli rijden er daarom geen treinen op het traject tussen Den Bosch en Nijmegen en op het traject tussen Den Bosch en Utrecht. De NS zet (extra) bussen in. Vanaf vrijdag 12 juli zou alles weer moeten rijden.

Overlast beperkt

Door de werkzaamheden in juli te plannen, blijft de overlast voor treinreizigers beperkt, verwacht ProRail. Op de Avans-jaarkalender is de week van 1 juli week 11 van blok 4, dus de meeste Avansstudenten en -medewerkers zullen dan hun colleges, tentamens, studieopdrachten en nakijkwerk (grotendeels) afgerond hebben.

Belangrijkste gevolg van het bouwproject is dat de treinen van en naar Utrecht en Nijmegen in de toekomst voortaan op aparte sporen Den Bosch in en uit kunnen rijden. Nu delen zij nog één spoor. De elf bouwdagen in juli worden gebruikt om het aantal sporen bij de Dieze uit te breiden, de oude spoorbrug af te breken en de nieuwe op zijn plek te leggen. Lees hier meer over het project.

Tilburg en Breda

Den Bosch is niet de enige Avansstad met werkzaamheden. Ook in Tilburg is het de komende tijd raak: dat NS-station gaat helemaal op de schop, vooral om het toegankelijker te maken. Dat miljoenenproject gaat nog jaren duren. Station Breda wordt sinds voorjaar 2012 compleet verbouwd. In augustus 2015 moet dat project af zijn. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?