Terug naar overzicht

‘Blackboard altijd bereikbaar’


Tentamens

Dat iavans.nl niet werkt, lijkt in de kerstvakantie niet zo’n groot probleem. Maar wél als je moet leren voor je tentamens en de middelen hiervoor op Blackboard staan. Als je midden in je tentamenweek zit en niet weet in welk lokaal je moet zijn, of je heel graag wilt weten of je die toets hebt gehaald en Osiris niet kunt gebruiken.

Studenten uitten hun ongenoegen op internet over het falen van iavans.nl, ze zouden zich hierdoor moeilijk voor kunnen bereiden op hun tentamens.

Klachten

Zo kon @Esther_vd_Aa haar tentamen niet oefenen, laat ze weten via Twitter. En op de account van @DuDebster kunnen we lezen dat ze nu niet bij de PowerPoint-presentaties kan.

Maar de reacties op internet zijn niet altijd terecht meent Bert Leene, Blackboard-beheerder bij Avans. ‘Eigenlijk werkt Blackboard altijd’, legt hij uit. ‘Er worden wel veel links op geplaatst. En het komt wel eens voor dat daar een foutje in zit. Ten onrechte wordt Blackboard vaak aangewezen als schuldige.’

Toch dachten studenten afgelopen week dat Blackboard niet toegankelijk was. ‘Dat kwam omdat iavans.nl niet goed draaide, dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Dit was een incident. Er waren geen werkzaamheden gepland, zeker niet in de tentamenweek’, verklaart Leene.

Alternatieve pagina

Wat studenten echter niet weten, is dat zij Blackboard ook via een andere weg kunnen bereiken. Namelijk via http://bb.avans.nl. Leene: ‘Voor veel applicaties hebben we een alternatieve pagina. Er kan van alles zijn, in dit geval werkte iavans.nl niet. Officieel moet er dan een storingspagina opduiken waarop je wordt doorverwezen naar de alternatieve pagina’s. Maar ook die verschijnt wel eens niet, of die wordt niet gelezen.'

Via de alternatieve websites kunnen studenten dus alsnog bij Blackboard, Osiris en andere applicaties die Avans aanbiedt. ‘Anytime, anyplace’, aldus Leene. Overigens staan storingen vermeld op http://storing.avans.nl. Daar kun je ook zien of deze verholpen is. [SD]

Hieronder de links naar een aantal alternatieve pagina’s:
Blackboard
Osiris

Roosters

Tentamenroosters

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?