Terug naar overzicht

Lector neemt afscheid op studiemiddag fotografie

Flip Bool onderzocht onder andere hoe Duitsland door de ogen van Nederlandse fotografen is vastgelegd in de periode na 1945. Over dit onderwerp hield hij in het voorjaar van 2008 zijn lectorale rede. Bool is sinds 2005 ook curator in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Standpunten

Fotografische standpunten en het begrip identiteit zijn vanaf het begin belangrijke thema’s geweest binnen het lectoraat. In letterlijke zin: welke keuzes maakt de fotograaf qua positie en afstand tot het object? En in figuurlijke zin: wat is de maatschappijvisie en positionering in de beroepspraktijk van de fotograaf? Over dit alles gaat de studiemiddag.

Er komen diverse sprekers zoals fotografen/beeldmakers Hans van der Meer en Martine Stig, en lector Flip Bool zelf natuurlijk. Vanaf 16.00 uur is er dan even een speciaal moment om afscheid te nemen van de lector. Avans-bestuurslid Frans van Kalmthout zal hem toespreken en bedanken.

De studiemiddag aanstaande dinsdag begint om 14.00 uur en vindt plaats in het auditorium van de kunstacademie in Breda. Voor meer info over het exacte programma, kijk hier . [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?