Terug naar overzicht

Tentamens gaan door ondanks sneeuw

In paniek

‘De eerste toetsen beginnen vandaag gewoon om half tien’, zegt Barbara Vissers van Roostering en Tentaminering (RET) in Den Bosch. Ondertussen bellen studenten die te laat dreigen te komen in paniek naar de Student Info Balie. Sommige laten hun ouders bellen. ‘Maar dat haalt weinig uit’, zegt Vissers. ‘Ze moeten hopen dat er veel medestudenten ook te laat komen.’

Wanneer de opkomst bij de tentamens namelijk te laag is, kan de Examencommissie van de betreffende academie besluiten om het tentamen te verplaatsen. Vissers: ‘Het tentamen van vandaag gaat dan gewoon door, maar op een ander tijdstip kunnen alle telaatkomers het tentamen alsnog maken.’

Dezelfde tentamens

Ook in Tilburg vinden alle tentamens doorgang. ‘Ik heb al een aantal studenten aan de telefoon gehad die in de trein zitten en er vanuit gaan dat ze te laat op school zullen zijn’, zegt Leni Biemans van RET Tilburg. ‘Maar ik kan niet een half uur later starten met de tentamens. Dan schuift alles namelijk door naar achteren en we zitten al tot acht uur vanavond vol geroosterd. Daar komt nog bij dat een aantal van de tentamens in Tilburg dezelfde zijn als die in Den Bosch. Als ze daar op tijd beginnen moeten wij dat ook doen.’ [AR/CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?