Terug naar overzicht

Tilburg Centraal op de schop

Het NS-station wordt namelijk op de schop genomen. De raadscommissie stelde afgelopen maandag al een slordige 16 miljoen euro beschikbaar voor de eerste twee grote projecten.

Vernieuwingen

Zo komt een 25 meter brede doorgang onder de spoorlijnen, met nieuwe entrees aan de kant van de Spoorlaan en de kant van de wijk Theresia. En er komt een tweede ondergrondse passage voor voetgangers en fietsers onder het spoor door ter hoogte van de Willem II-straat. Verder wordt het stationsgebouw ingrijpend gerenoveerd en komt er een nieuw busstation. Kortom: er wordt van alles aan gedaan om het station toegankelijker te maken.

Het is de bedoeling dat het station dit jaar een tijdelijke fietsenstalling krijgt met ruimte voor vierduizend fietsen. De huidige fietsenstalling wordt namelijk een tijdelijk busstation, omdat de locatie van het busstation compleet gaat veranderen. Begin februari beslist de gemeenteraad waar de tijdelijke stalling moet komen. [TvG]

Hieronder een impressie van het nieuwe station.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?