Terug naar overzicht

Tilburgse fietsers opgelet!

De eerste verandering vindt in de week van 14 januari plaats. Om de overlast van fout geparkeerde fietsen in de Stationsstraat te verminderen, plaatst de gemeente ruim vijftig nieuwe fietsbeugels in deze straat. De gemeente hoopt hiermee een einde te maken aan de onveilige en rommelige situatie in de Stationsstraat. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.

Vanaf begin februari kan een fiets in de Stationsstraat in Tilburg worden geruimd als deze voor een in- of uitgang staat, de doorgang belemmert of een gevaarlijke situatie veroorzaakt. Let dus goed op dat je je fiets in de daarvoor bestemde fietsbeugels zet.

Fietsenstalling

De huidige fietsenstalling wordt verplaatst naar het postperron naast perron 1. Op de plaats waar de fietsenstalling nu zit, wordt namelijk een tijdelijk busstation gebouwd. Dat is nodig om te zorgen dat het nieuwe busstation met daar bovenop appartementengebouw Tilburion kan komen te staan. De betaalde fietsenstalling die nu in de kelder zit, zal ook verplaatst worden naar het postperron. De ondergrondse fietsenstalling moet weg, omdat daar de ondergrondse passage wordt gebouwd. Al met al is het een estafette aan werkzaamheden om het nieuwe station mogelijk te maken. Begin februari beslist de gemeenteraad officieel over de fietsenstallingen.  [TvG]

Lees ook het eerder verschenen artikel over de renovatie van Tilburg Centraal.

Tilburg Centraal op de schop (09-01-2013)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?