Terug naar overzicht

Troonopvolging: Rupp blijft Kamerheer

Rüpp is pas enkele weken in functie als kamerheer. Dat is een adviseur van het staatshoofd in zijn provincie. Rüpp heeft in januari Hare Majesteit al begeleid bij officiële bezoeken in Brabant. Maar gisteren heeft zij aangekondigd dat het tijd wordt voor een troonsopvolging.

Nieuwe Koning

De bestuursvoorzitter blijft kamerheer, maar nu van Willem-Alexander. De benoeming van Rüpp begin dit jaar is in overleg met de nieuwe koning tot stand gekomen.  

Kamerheren maken deel uit van het Civiele Huis van de hofhouding van de koning(in). Bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd worden zij opgevolgd en tegelijkertijd benoemd tot kamerheer honorair. De functie van kamerheer heeft geen invloed op Rüpps functie binnen Avans. [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?