Terug naar overzicht

AMR wil toekomst van Avans weten

Het College van Bestuur (CvB) zit middenin de zoektocht naar een vervanger voor Frans van Kalmthout, die in april afscheid neemt als bestuurslid (lees hier). ‘Maar ondertussen vraag ik me wel af of we niet met twee bestuurders verder kunnen. Hebben we wel een driekoppig CvB nodig?’, vraagt docentlid Jacques Pijnappels zich af. ‘Maar het CvB heeft het besluit al genomen. Daardoor krijg ik heel erg het gevoel dat we als AMR volgend zijn.’

Afkomstig uit 2004

Min of meer hetzelfde gevoel krijgt de AMR bij de academies die zich moeten opsplitsen (lees hier). Docent Reynier Janse: ‘Het CvB volgt daarbij regels als dat een academie uit minimaal twee opleidingen moet bestaan en maximaal 1.500 studenten mag hebben. Dat zijn regels die afkomstig zijn uit 2004. Maar ik vraag me af of dat wel nodig is met het oog op de toekomst. Ik ben benieuwd welke gedachte op de lange termijn hierachter zit. Anders kan ik er geen oordeel over vormen.’

‘We worden meegesleurd in een bepaalde richting, maar we weten niet precies waar naartoe’, verwoordt Johan Weterings het gevoel binnen de AMR. De hele raad is het dan ook eens met het voorstel van René van der Burgt: ‘Bestuursvoorzitter Paul Rüpp zal moeten uitleggen wat het overkoepelende masterplan is, welke richting het CvB met Avans op wil. Ik denk dat we tot die tijd alle beslissingen moeten opschorten.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?