Terug naar overzicht

Carnaval 2013: 1 op 5 heeft ‘carnaval-soa’

Vorig jaar organiseerde de GGD in Tilburg en Den Bosch een speciale soa-test voor carnavalsvierders. 20 Procent van de geteste jongeren had een soa. Chlamydia kwam het meeste voor. Op jaarbasis heeft 13,5 procent van de mensen die zich laat testen een soa. Dit jaar organiseert de GGD geen extra tests na carnaval. Extra reden om zelf goed op te passen.

Ziekenhuis

Tijdens carnaval is het in de regel ook extra druk bij de Eerste Hulp-posten. ‘Het is meestal wel zo dat er meer jongeren binnenkomen tijdens carnaval maar niet in extreme mate. Ook komen er meer jongeren naar het ziekenhuis omdat ze zich onder invloed van alcohol verwond hebben’, zegt Saskia Byvanck van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Naast jongeren met een verwonding komen er ook meer mensen binnen met alcoholvergiftiging. [AR]

Deze week besteden we op de website aandacht aan het carnavalsfeest. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?