Terug naar overzicht

Carnaval 2013: ‘Iedereen kan een carnavalshit maken’

Het begon allemaal in 2003: ze was 10 jaar toen ze lid werd van carnavalsvereniging Foekepot, de jeugdtak van Stichting Carnaval Mill (SCM). Een jaar later werd de Bossche student gekroond tot jeugdprinses. Een unicum, want tot dan kende de vereniging alleen nog maar jeugdprinsen.

Nu is carnaval niet meer weg te denken uit haar leven. Dit jaar nam Anne zelfs een carnavalskraker op en regelmatig zingt ze een nootje met De Professors, winnaar van het Blèrlied 2013 van SCM ut Germelaand en dé carnavalskneiter van ut Germelaand, zoals het Brabantse Mill wordt genoemd in tijden van carnaval.

Wie zijn ‘De Professors’?
‘De Professors is een gezellige carnavalsgroep die al jaren meedoet aan "de Blèravond" waar wordt gestreden voor de titel 'Blèrlied'. Dit jaar hebben we met Alaaf I love Germelaand gewonnen! Vorig jaar wonnen zij ook. Dan mag je met het prinsenpaar en jongkerpaar – dat was ik toen – langs de recepties om op te treden. Zo hebben we elkaar dus leren kennen. Nu treed ik met hun op.’

Maar je wilde zelf ook een hit scoren?
‘Stichting Carnaval Mill doet er steeds meer aan om de jeugd actief te betrekken bij carnaval. Daarom hebben wij met een aantal meiden een carnavalskraker opgenomen. Superleuk om te doen maar de zang was niet bepaald zuiver. Daarom houden we het bij live-optredens later op de avond, als het grootste deel van de zaal al zat is.’

Waarom gaat carnavalsmuziek altijd over vrouwen of bier?
‘Bier is voor veel mensen hét hoofdingrediënt voor een geslaagde carnaval. Daarnaast horen dansen en sjansen er ook bij, daar zijn de meeste vrouwen dan weer goed in.’

Kan iedereen een carnavalshit maken?
‘Iedereen kan het. Hoe gekker, hoe beter.’

Welke nummers zijn niet meer weg te denken uit het repertoire?
‘In 't Germelaand zijn nummers van De Professors niet meer weg te denken. Gelukkig is ook Kontebonke van de Alpenzusjes weer helemaal terug van weggeweest!’

Wat is dé hit van 2013?
‘Ik vrees dat het toch Alles In Een! van Lamme Frans gaat worden.'

Leef jij het hele jaar toe naar carnaval?
‘Het is zeker het hoogtepunt van het jaar. De voorbereidingen beginnen al in september. Dan ben ik al elke week bezig om de activiteiten voor te bereiden. In mijn kostuums steek ik misschien nog wel meer tijd. We vieren dit jaar ons 55-jarig bestaan; extra reden om letterlijk alles uit de kast te trekken. Ik heb voor iedere dag een andere outfit, ze hangen al klaar!’ [SD]

De Professors – Alaaf I love Germelaand

 

 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Carnaval 2013: Avans-Prins wil herinnerd worden 05-02-2013

Carnaval 2013: 1 op 5 heeft 'carnaval-soa’ 04-02-2013

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?