Terug naar overzicht

Carnaval 2013: wat trek je aan?

Duo’s

Piloot en stewardess, politieagente en boef, zuster en dokter of Cleopatra en farao. Ook de duo-pakken zullen het dit jaar, net zoals ieder ander jaar, weer goed doen. Leuk om met je vriend of vriendin hetzelfde verkleed te gaan. Wil je nét even wat anders dan de rest? Ga dan voor een bekend duo als Barack en Michelle Obama, Tarzan en Jane, Willem-Alexander en Máxima of Ingrid en Irma (Plien en Bianca) van Zaai.

Oppa Gangnam Style

Het filmpje Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse Psy werd meer dan 1,2 miljard keer bekeken op YouTube. Een wereldwijd record. Het is daarom niet raar dat de Gangnam Style-pakken als warme broodjes over de toonbank vliegen. Hoewel de Gangnam-hype alweer een beetje aan het wegvagen is, zullen we menig Psy look-a-like tegenkomen met carnaval.

Kuikentje Piep

Gelukkig diende zich begin dit jaar alweer een nieuwe YouTube-hit aan: Kuikentje Piep. De Nederlandse versie is nu al ruim 5,7 miljoen keer bekeken. Carnavalswinkels spelen er handig op in: een kuiken- of kippenpak wordt snel omgedoopt tot ‘Kuikentje Piep-kostuum’. Koptelefoon erbij en een kuikentje is geboren. [TvG]

 

Deze week besteden we op de website aandacht aan het carnavalsfeest.

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Carnaval 2013: 'Iedereen kan een carnavalshit maken' 05-02-2013

Carnaval 2013: Avans-Prins wil herinnerd worden 05-02-2013

 Carnaval 2013: 1 op 5 heeft 'carnaval-soa’ 04-02-2013

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?