Terug naar overzicht

Coalitie zoekt alternatieven kortingskaart

Onderwijsminister Jet Bussemaker wil rond de vierhonderd miljoen bezuinigen op de studenten ov-kaart. Studenten krijgen vanaf 2016 een kortingskaart in plaats van een kaart waarmee ze vrij kunnen reizen. Althans, dat stond in het regeerakkoord. In de hoofdlijnenbrief die Bussemaker in januari naar de Tweede Kamer had ze het echter over een ‘vervoersarrangement’.

Trajectkaart

VVD en PvdA willen nu dat de minister nadenkt over de mogelijkheden voor een trajectkaart, waarmee studenten nog wel gratis naar college of stage kunnen reizen, meldt RTL Nieuws.

De Landelijke studentenvakbond ziet helemaal niets in een trajectkaart, terwijl het ISO laat weten blij te zijn met het voorstel om alternatieven te onderzoeken. Het zou een oplossing kunnen zijn voor studenten die ver moeten reizen, bijvoorbeeld naar de instelling van hun keuze of de stageplek.

Beide studentenorganisaties willen de huidige ov-kaart het liefst behouden, maar dat is volgens VVD en PvdA onmogelijk. De bezuiniging van vierhonderd miljoen euro gaat gewoon door. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?